Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.

Mooie online leertherapie met thema Mindfulness & (Zelf)compassie

Mooie online leertherapie met thema Mindfulness & (Zelf)compassie

Ben je (psycho)therapeut, psychiater, klinisch psycholoog in opleiding? En geïnteresseerd in mindfulness? Prettig en effectief, twee vliegen in een klap: volg een leertherapie gebaseerd op mindfulness en (zelf)compassie.

Het programma bestaat uit een intake en 12 dubbele sessies die een periode van 5 maanden bestrijken. De sessies zijn grotendeels online op 2 bijeenkomsten na die live in Den Haag plaatsvinden.

In deze opzet krijg je een krachtige leertherapie en een diepgaande ervaring. Omdat je de sessies grotendeels online doet zijn ze makkelijk in je leven in te passen, zonder reistijd en met weinig rompslomp. Een goede kennismaking in de diepte met mindfulness/(zelf)compassie.

Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (beleving van de cliënt; snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.

Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, jezelf behandelen met zachtheid, te steunen, motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier behoefte aan :).

In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen. Dit is een belangrijke competentie met het oog op zelfzorg.

Het programma telt voor 25 therapiesessies, desgewenst te combineren met een andere leertherapie tot 50 sessies.

Prijs: 980,-

Locatie: Online, met uitzondering van twee live sessies op 8 september en 27 oktober 2023 in het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie in Den Haag

 

Data/tijden:

  • 12 sessies op vrijdagen van 14.00-17.15 uur
  • intake in de week van 4 juli 2023 (of bij latere aanmelding in overleg)
  • 8 september (live),
  • 15 en 22 september,
  • 6, 13 oktober, 27 oktober (live),
  • 3, 17, en 24 november,
  • 1, 15 en 22 december 2023,
  • 12 januari 2024 (data onder voorbehoud)
  • Reservedata: 9 en 26 januari 2024, ook graag vrijhouden in je agenda.

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Docent: Hende Bauer, BIG-psychotherapeut, VGCT-supervisor, NVP-supervisor, erkend leertherapeut (VGCT en NVP). Gecertificeerd compassietrainer, mindfulnesstrainer. Opleider MBCT. Ze gaf meer dan 70 leertherapiegroepen!

Tevens, oprichter  van het Centrum voor Mindfulness Den Haag (2007), sinds 2020 Centrum voor Mindfulness Compassie en Psychotherapie.

Zie de website voor informatie/aanmelden: https://centrummindfulness.nl/leertherapie/; mail info@centrummindfulness.nl.

 

Praktische informatie:

Datum 08 september 2023 t/m 12 januari 2024
Plaats Den Haag
Locatie evenement Online, met uitzondering van twee live sessies op locatie in Den Haag
Kosten 980
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie
Geaccrediteerd door VGCT, NPV
oval