Bij- en nascholing

Live Online training Hoe word ik een tic therapeut? – Gedragstherapie voor tics en het syndroom van Gilles de la Tourette

Het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) is een veelvoorkomende, neurobiologische ontwikkelingsstoornis gekenmerkt door multiple tics. Internationale richtlijnen bevelen gedragstherapie, te weten habit reversal training (HRT) en exposure en responspreventie (ERP), aan als eerste keuzebehandeling voor kinderen met tics. Echter, er zijn weinig therapeuten getraind in deze methoden en veel patiënten hebben geen toegang tot deze zorg. Deze cursus heeft tot doel de beschikbaarheid van getrainde tic therapeuten te vergroten, zodat meer patiënten van deze bewezen effectieve behandelingen kunnen profiteren.

Deelnemers leren eerst algemene informatie over tics en GTS en over richtlijnen voor de behandeling van ticstoornissen. Vervolgens worden de onderdelen van het behandelprotocol ‘’Tics’’ voor kinderen, ontwikkeld door Verdellen, van de Griendt, Kriens en Van Oostrum (2011) besproken en worden de basisprincipes en technieken van HRT en ERP geleerd. Ook is er aandacht voor aanvullende interventies en ehealth toepassingen.

Praktische informatie:

Datum 07 november 2022 t/m 12 december 2022
Plaats Amsterdam
Locatie evenement Live online klaslokaal
Kosten €300,- ex. btw
Categorie Bij- en nascholing
Organisatie Study2Go
Geaccrediteerd door Study2Go
oval