Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.

Groepsschematherapie | vervolgcursus Schematherapie (25 uur)

In deze vervolgcursus leer je hoe je de schematheorie en al haar technieken kunt toepassen in de groep en waarom werken in de groep zich uitstekend leent voor het werken met taaie persoonlijkheidsproblematiek.

Je gaat de extra mogelijkheden ervaren die een groep te bieden heeft en leert hoe je gebruik kunt maken van groepsfactoren en structuurelementen om de werkzaamheid van de therapie te optimaliseren. Je leert de behandeling op te delen in fases en leert je houding en interventies vorm te geven per fase. Verder leer je om te gaan met ingewikkelde groepsdynamieken en met je eigen angsten en onzekerheden in het groepswerk en hoe je dit therapeutisch kunt gebruiken. Naast het oefenen van groepsschematherapeutische technieken zoals imaginatie, stoelentechnieken en rollenspellen zullen we uitgebreid stilstaan bij moeilijke en spannende situaties in de groep zoals o.a. conflicten, storend gedrag, splitsing en cliënten die niet in actie komen.

De cursus wordt vormgegeven door twee docenten met jarenlange ervaring met groepsschematherapie bij zowel Cluster B als Cluster C problematiek en is (net zoals de groepsschematherapie) zeer ervaringsgericht!

Praktische informatie:

Datum 21 september 2022 t/m 02 november 2022
Plaats Arnhem
Kosten 1050,00
Categorie Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie Cure Care Development
Geaccrediteerd door Vereniging voor Schematherapie: 25 punten vervolg cursus; NVGP: 25 punten; VGCt - vervolg cursus (in aanvraag voorheen 25 punten); FGzPt (in aanvraag voorheen 27 punten); NIP (in aanvraag voorheen 39 punten)
oval