Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.

Groepsgerichte schematherapie voor adolescenten en jongvolwassenen: basiscursus VSt (25 uur)

Schematherapie richt zich op het veranderen van disfunctionele schema’s/ modi in meer flexibele en minder extreme schema’s/ modi, en het ontwikkelen van adequate coping strategieën, zodat de cliënt een positiever beeld van zichzelf en anderen kan ontwikkelen en een meer genuanceerd beeld van de wereld krijgt.

Binnen de schematherapie wordt gewerkt met cognitieve technieken, maar ook met experiëntiële technieken, zodat cliënten naast het zich bewust zijn van, ook gaan ervaren hoe de dingen bij hen werken om vandaar te gaan oefenen met ander gedrag.

Ook bij adolescenten en jongvolwassenen zien we soms dat de persoonsontwikkeling stagneert en dat zij veel problemen kunnen ondervinden in het dagelijks functioneren. Schema’s die zich al vanaf de vroege jeugd hebben ontwikkeld, kunnen leiden tot een stagnatie in de groei richting volwassenheid.

Schematherapie ontwikkeld voor volwassenen kan niet 1 op 1 toegepast worden op adolescenten/ jong volwassenen maar vraagt om een aanpassing in werkvormen en, daar waar jongeren nog thuis wonen, om samenwerking met het omringend systeem. Door te werken in een groep ervaren jongeren dat leeftijdsgenoten met dezelfde dilemma’s te maken kunnen hebben en ondervinden ze steun bij elkaar bij het oefenen met ander gedrag. Lees verder

De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met een 8,6.

“Een erg leerzame en vooral ook leuke techniek die heel passend is bij de cliënten die we zien bij onze instelling”

Praktische informatie:

Datum 05 juli 2023 t/m 13 september 2023
Plaats Arnhem
Locatie evenement Arnhem
Kosten € 1.095,00 inclusief de boeken: 'Young, J.E. & Klosko, J.S., & Weishaar, M.E. (2019) Schemagerichte therapie. Handboek voor Therapeuten. Bohn Stafleu van Loghum, Houten' en 'Farrell, Joan M., Reiss, Neele & Shaw Ida A. (2015) Schematherapie in de klinische praktijk. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds' en toegang tot de digitale leeromgeving.
Categorie Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie Cure and Care Development
Geaccrediteerd door VSt (basiscursus), VGCt (vervolgcursus), FGzPt, NIP K&J/NVO
oval