Bij- en nascholing

Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP)

Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS 

Merk je dat een behandeling die uitsluitend gericht is op klachtenvermindering veelal onvoldoende bevredigt en wil je meer verdieping geven aan het behandeltraject? Een behandeling die gericht is op het herwaarderen van emoties en het ontwikkelen van zelfcompassie kan dan passend zijn. Dit kan met Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP).  

In BEPP zijn de werkzame elementen uit verschillende therapierichtingen op een logische manier samengebracht, zoals psycho-educatie, imaginaire exposure, schrijfopdrachten, memorabilia, bewustwording én doorbreken van patronen passend bij achterhaalde denkstijlen en coping en een afscheidsritueel. Deze technieken zijn op eigen wijze in BEPP vormgegeven en in de loop van de tijd verfijnd om recht te doen aan de diverse emoties die naar voren komen na ingrijpende gebeurtenissen en in traumatherapie. Een voorbeeld daarvan is het focussen op momenten die bijzonder veel emotionele lading hebben tijdens de imaginaire exposure waardoor angst en afkeer voor onderliggende emoties als verdriet en woede in de behandeling aan de orde komen. Ook worden inzichten uit neurobiologisch onderzoek in eenvoudige termen uitgelegd om cliënten te informeren wat er tijdens traumatherapie gebeurt in de hersenen.   

In BEPP wordt daarnaast gebruik gemaakt van technieken die effectief zijn gebleken in de rouwtherapie, zoals schrijfopdrachten, memorabilia, en het afscheidsritueel. Ook wordt aandacht besteed aan de trauma’s in de context van eerdere leerervaringen om een nieuwe kijk te ontwikkelen en betekenis te geven aan de traumatische gebeurtenissen.  

Deelnemers en accreditatie: De BEPP-opleiding is bedoeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, en zij die daartoe in opleiding zijn. Deelnemers dienen casuïstiek in te kunnen brengen.

Accreditatie is verleend door:

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) 22 nascholingspunten

Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt) 24 nascholingspunten

Vereniging EMDR Nederland (VEN) 20 punten algemene scholing breed

Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) 30 punten


Docenten
:  Mariel Meewisse en Indira Pliska  

Datums: Donderdag 8 en vrijdag 9 september, vrijdag 14 oktober en vrijdag 2 december 2022 (inschrijving geopend)

Kosten: €1.100 hierbij inbegrepen zijn de cursusdagen, literatuur, koffie en thee en 4 keer lunch. 

Inschrijven: via info@abate.nl en na overmaken van het cursusbedrag o.v.v. ‘inschrijving BEPP cursus najaar 2022 ‘. De nota wordt desgewenst gemaild en na overmaken van het bedrag is de inschrijving compleet. Vanaf 10 deelnemers vindt de cursus doorgang.

Praktische informatie:

Datum 08 september 2022 t/m 02 december 2022
Plaats Grootebroek
Kosten 1100
Categorie Bij- en nascholing
Organisatie Abate
Geaccrediteerd door NVvP (22 punten), VGCt (24 punten), VEN (20 punten), FGzPt (30 punten)
oval