Bij- en nascholing

Behandeling van perinataal trauma en verlies

Inhoud en doelen

Werk jij in de basis- of specialistische GGZ? Dan is het waardevol om nascholing te volgen over perinatale psychotherapie zodat een (zwangere) vrouw, haar baby en haar partner snel op de goede plek terechtkomen.

In deze specialistische nascholing leer je hoe je vrouwen kunt behandelen die trauma en verlies hebben meegemaakt bij het zwanger zijn, rondom de bevalling of in de kwetsbare fase na de geboorte van hun baby.

We gebruiken daarbij cognitieve gedragstherapie en EMDR, maar hebben ook aandacht voor lichaamsgerichte interventies en hechtingsgerichte oefeningen.

In de cursus komt het gehele behandelproces aan bod: van de intake en het opstellen van een behandelplan, tot het uitvoeren van de behandeling en het voorbereiden op een nieuwe bevalling.

De nascholing richt zich op de behandeling van de vrouw, maar er is ook aandacht voor de (ongeboren) baby en de partner.

Kernpunten
– Behandelen van perinataal trauma en verlies met EMDR, CGT en lichaamsgerichte interventies
– Met aandacht voor de hechtingsrelatie tussen moeder en baby
– Naast aandacht voor behandeling ook aandacht voor specifieke kenmerken van de doelgroep; de therapeutische relatie en het opstellen van een behandelplan
– Online leer je de theorie, klassikaal ligt de focus op oefenen, casuïstiek en samen leren
– Docent met veel ervaring en dus praktijkcasussen over behandeling bij psychische klachten rondom zwangerschap en geboorte

 

Praktische informatie:

Datum 16 februari 2023 t/m 13 april 2023
Plaats Utrecht
Kosten € 845
Categorie Bij- en nascholing
Organisatie PAO Psychologie
Geaccrediteerd door VGCt, VEN, VSR, NIP K&J, NVO-OG, SKJ
Website www.pao.nl
oval