Basiscursussen voor cgt’ers i.o.

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen) – 13 september 2022 – Online!

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

Inhoud

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. Deze cursus is gericht op volwassenen. De cursus is opgebouwd uit een inleidend- (30 uur) en een verdiepend deel (70 uur).

Er wordt ingegaan op de kennis van het cognitief gedragstherapeutisch proces, leer- en emotietheorie relevant voor de klinische praktijk, (in ieder geval) de theorieën over klassieke en operante conditionering, en het cognitieve model. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan cognitief gedragstherapeutische diagnostiek en het opstellen van een verklarend model (inclusief gebruik van vragenlijsten, holistische theorie, functie- en betekenisanalyses en casusconceptualisatie) over de oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag plus adequate evaluatie- en monitoringsinstrumenten.

In deze cursus worden vaardigheden aangereikt voor het opbouwen, onderhouden en afsluiten van een cgt-behandeling en een adequate therapeutische werkrelatie en voor ontwerpen van behandelplannen op basis van cognitief gedragstherapeutische diagnostiek en cognitief gedragstherapeutische analyses. Ook leer je het toepassen van basistechnieken van de cognitieve gedragstherapie, waaronder registratieopdrachten en concretisering van probleemgedrag, exposure, responspreventie, gedragsexperimenten, sociale vaardigheidstraining, zelfregulatieprocedures, contraconditioneren, activeringstechnieken, uitdaagtechnieken, socratische dialoog en ontspanningsprocedures, en de uitvoering van behandelingen volgens evidence-based behandelprogramma’s bij de meest voorkomende problematieken in de doelgroep, waaronder angst- en stemmingsstoornissen.

In een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus maakt de cursist kennis met de werk- en denkwijze die in het algemeen wordt gehanteerd binnen de cognitieve gedragstherapie. Deze kennismaking vindt plaats op zowel theoretisch niveau als op praktisch niveau. Meer informatie over deze cursus, de werkwijze en de toetsing vind je op onze website.

Duur

15 dagen (en een reservedag) van 9.00 uur tot 16.15 uur.

Locatie

De cursus vindt online via ZOOM plaats.

Prijs

€ 2.300,- (inclusief gebruik van de digitale omgeving van King nascholing en exclusief boeken).

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de cursus en voor aanmelding kun je terecht op https://www.kingnascholing.nl/cursusaanbod/2390-basiscursus-cognitieve-gedragstherapie-volwassenen-in-online-2022-09-06#main

Praktische informatie:

Datum 13 september 2022 t/m 10 januari 2023
Plaats Amsterdam
Locatie evenement Online, via Zoom
Kosten 2300
Categorie Basiscursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie King Nascholing B.V.
Geaccrediteerd door VGCt, V&VN, POH-GGZ
oval